DTS JO11-3 – HCSC JO11-3, Goede start competitie

DTS JO11-3 – HCSC JO11-3, Goede start competitie
Datum 10 september 2016
Thuisteam DTS JO11-3
Uitteam HCSC JO11-3
Uitslag 3 – 0

Na de goede start voor de beker, vandaag de eerste competitiewedstrijd. Bij afwezigheid van coach Ferry waren er gelukkig voldoende assistent coaches die de honneurs konden waarnemen. De kansen werden ingeschat, de tegenstanders waren duidelijk groter, maar op techniek, snelheid en conditie moest het te doen zijn.

De wedstrijd begon wat mat en afwachtend van beide kanten, er moest even wat inschatting plaatsvinden van wat wel en niet kon. Daarmee ging het in het begin gelijk op, maar echt gevaarlijk werden de tegenstanders niet. Langzamerhand kwamen we beter in de wedstrijd, en wist iedereen zijn positie weer te vinden. Luc stond prima op het doel, Tycho en Pieter in de verdediging knalden de ballen prima naar voren als dat nodig was en Daan hield zoals altijd prima het overzicht over het veld. Stijn had een paar mooie aanvallende acties en de ballen werden prima overgespeeld. Freek was de centrale man voorin en Fimme en Tim zorgden voor de snelheid, die af en toe wel wat wegzakte. Maar de druk nam toe en door een prima aanval van achteraf maakte Tijmen de 1-0. HCSC speelde erg verdedigend met 3 man achterin en op de ene dame na die het spel maakte, was er weinig snelheid in hun ploeg. Na de 1-0 werd dit niet beter en lag het initiatief vooral bij ons. Na een goede aanval over de flanken volgde een super voorzet van Fimme die Tijmen in één beweging het doel in schoot. Deze actie zorgde voor zeer veel enthousiasme bij de assistent coaches en supporters aan de kant. Dat is mooi voetbal. Zo gingen we met een goed gevoel de rust in, wetende dat we deze voorsprong niet uit handen zouden geven.

De tweede helft begon meteen met een heel goede kans van ons die net naast ging, waarna er vrijwel direct een tegenaanval volgde. Gelukkig was Luc op zijn qui vive en hield de bal die door zijn benen werd gespeeld op het laatste moment klem. Daarna namen wij het weer over en ondanks dat het duw- en trekwerk bij de tegenstanders toenam door hun frustratie hielden we met gemak stand. Daan en Tycho kwamen ook regelmatig van achteruit mee naar voren, waarbij wel gelet moest worden dat de dame van de tegenpartij niet te ruim baan kreeg. Fimme liep op alle ballen en zorgde ervoor dat er geen onnodige ballen werden verloren. Ook nu weer liepen de aanvallen het best als er van achteruit goed werd opgezet. Pieter nam de rust goed te kijken, gaf de bal mee aan Daan, die naar voren sprintte en de bal op precies het juiste moment afgaf aan Freek. En Freek kon de bal rechtstreeks het doel in schieten, weer zo’n superaanval en perfect afgemaakt.

We bleven druk houden en vechten; we zagen Stijn mooie draaibewegingen maken, Tijmen soms drie spelers achter elkaar passeren en Tim met een nieuwe aapachtige techniek de tegenstanders op het andere been zetten. Er volgden nog voldoende kansen, maar het lukte het helaas niet deze verder te verzilveren; HCSC had een goede keeper op doel.

Na de tweede 25 minuten vloot de scheidsrechter af en konden we tevreden de eerste drie punten in de zak steken. En de mening van de fans en ook vanuit de andere teams is duidelijk, wat is het toch heerlijk om naar dit team te kijken!

Heb je een leuk verslag geschreven van een voetbalwedstrijd of andere activiteiten bij DTS? Of heb je mooie actiefoto’s gemaakt van wedstrijden? Mail ze dan gerust naar de redactie. Samen kunnen we zoveel mogelijk updates geven over de laatste ontwikkelingen bij onze club s.v. DTS Heb jij andere tips, ideeën of suggesties voor de redactie? Mail ons dan op redactie@svdts.nl
X