DTS JO11-3 overtuigt in Bekerderby tegen LSVV JO11-4

DTS JO11-3 overtuigt in Bekerderby tegen LSVV JO11-4
Datum  19 november 2016
Thuisteam s.v. DTS JO11-3
Uitteam LSVV JO11-4
Uitslag 6 – 1

DTS JO11-3 overtuigt in Bekerderby tegen LSVV JO11-4

De hele week was de spanning al te snijden, omdat er een aantal klasgenoten tegen elkaar moest spelen en Gijs, onze oude teamgenoot deel uitmaakte van de tegenpartij. Even leek strijd letterlijk in het water te vallen, maar gelukkig was het onweer op tijd verdwenen, werd het vlak voor het begin van de wedstrijd droog en werd in goed overleg besloten de wedstrijd toch te spelen. Ferry kon er niet bij zijn vandaag, maar zoals het een toegewijde coach betaamd, had hij de opstelling op papier meegegeven; Tijmen in de spits, Freek, Tim en Stijn op het middenveld, Daan en Tycho achterin, Luc natuurlijk op doel en Fimme overal waar nodig was. We waren vanaf het begin goed op dreef en speelden zelfverzekerd-pp. Er was rust in de ploeg, de wissels liepen prima en iedereen stond de hele wedstrijd op de juiste plek. Vanaf het begin creëerden we kansen, maar er gingen er een paar net over, net naast en op de lat. Na een perfect voorgezette hoekschop van Tim, schoot Fimme van dichtbij maar snoeihard de 1-0 binnen. Vlak daarna uit weer een hoekschop, maakte Freek de 2-0; de hoekschoppentraining van Dirk deze week heeft duidelijk effect gehad.
Gedurende de hele eerste helft bleven we goed kijken en waren we ook de veel grotere tegenstanders op techniek en snelheid de baas. Luc heeft welgeteld twee ballen gehad en ook Daan en Tycho hadden weinig tot niets te doen, maar wat ze deden, deden ze goed. Stijn verrichtte in het midden en in de spits prima werk en ook Tijmen keek goed en gaf op de juiste momenten de bal voor. Zo scoorde Freek voor rust nog een keer was de ruststand 3-0.
Na de rust veranderde er weinig. LSVV kwam niet tot voetballen en wij hielden het spel goed breed. Na een mooi staaltje tik-tak-boem voetbal tussen Tijmen en Tim, scoorde Tim de 4-0 en Freek maakte de 5-0. Af en toe waren Tycho en Daan genoodzaakt in te grijpen, maar ze veroverden de bal met gemak weer terug. LSVV kwam een keer tot scoren, na een vrije trap van grote afstand, die door wat gerommel in het doel terechtkwam. Gelukkig schoot vlak daarna Tijmen de frustratie van zich af met de 6-1 en dit was ook de verdiende eindstand van deze

X