DTS JO11-3 Start buiten competitie

DTS JO11-3 Start buiten competitie

11 maart 2017 DTS JO11-3 Start buiten competitie

Na de ijskoude aftrap van het buitenseizoen van twee weken geleden, was het vandaag heerlijk weer. Op het programma stond Jong Holland JO11-4 en aan het formaat van de spelers te zien, duidelijk tweedejaars. Al snel na de aftrap was zichtbaar dat wij het op techniek moesten kunnen winnen. We waren continu op jacht naar een doelpunt, maar dat bleek lastig met alle spelers van Jong Holland op een kluitje. We kruipen dan zelf ook teveel in elkaar. Op de momenten dat we het breed hielden ging het stukken beter, al waren de tikkies naar elkaar soms tekort en zat er regelmatig een been van de tegenstander tussen.

Maar er waren kansen te over, die er niet in wilden, mede door het goed stand houden van de keeper van Jong Holland. Tycho stond als een huis, wist het spel goed te verdelen, en kreeg na een hoekschop van Jong Holland zelfs nog even de kans om uit te breken. Ook Daan was zoals altijd een zekerheidje achterin, Stijn was overal te vinden en Tim en Fimme op de flanken van het middenveld wisselden elkaar op soms onnavolgbare wijze af. Maar in de eerste helft lukte het onze spitsen niet om het verlossende doelpunt te scoren.

Na de rust hadden zowel de spelers van Jong Holland als wij een peptalk gehad en begon het fanatiek. Jong Holland werd af en toe zelfs gevaarlijk voor het doel en gelukkig was Luc scherp en had hij een paar goede reddingen. Maar de druk werd voor de keeper van Jong Holland te hoog en Tijmen maakte na een supervoorzet van Tim, die in de tweede helft duidelijke scherper was dan in de eerste, eindelijk het eerste doelpunt. Toen ging het snel en schoot Freek de 2-0 en daarna met een supermooi schot ook de 3-0 binnen. Jong Holland gaf nog even tegengas en maakte na een uitbraak waarbij een speler alleen op de keeper afkwam de 3-1. Vlak daarna maakte Fimme het vierde doelpunt en was Jong Holland de wanhoop nabij. Ze raakten duidelijk in paniek, maakten een eigen doelpunt, konden een lepe bal van Freek niet meer keren en lieten Fimme door een panna het afmaken met een 7-1 eindscore. Met name de tweede helft was weer een genoegen om naar te kijken. Hopelijk krijgen we in de volgende wedstrijden ook de kans om tegen een meer voetballende ploeg onze kwaliteiten te laten zien!

 

 

X