DTS JO11-3 wint van koploper De Zouaven JO11-3

DTS JO11-3 wint van koploper De Zouaven JO11-3
Datum  3 december 2016
Thuisteam Zouaven De JO11-3
Uitteam s.v. DTS JO11-3
Uitslag 2 – 3

DTS JO11-3 wint van koploper Zouaven DE JO11-3

Vanmorgen zijn we lekker op tijd vertrokken, aanvang wedstrijd 9 uur in Grootebroek. We zouden tegen koploper Zouaven laten zien wat we waard waren. Ferry kon er niet bij zijn, maar volgde de wedstrijd via de telefoon. De instructies waren duidelijk, bij een verdediger in de wissel, Freek naar achteren en Tim naar mid-mid.
De sfeer was sportief en we waren aan elkaar gewaagd. Maar al vroeg in de wedstrijd creëerden we kansen en een hoekschop. Tim zette deze voor op het hoofd van Freek, maar helaas stond de keeper op de goede plek. Fimme pakte in de rebound de bal en schoot heerlijk de 1-0 binnen. Aan Zouaven, die tot nu toe alles had gewonnen, was duidelijk te merken dat ze dit niet gewend waren en ze waren onder de indruk. Maar het bleef zeer spannend met veel balbezit aan beide kanten. Zouaven probeerde voornamelijk met lange afstandsschoten het doel te bereiken, en hielden Tijmen in de spits met twee en soms drie man geïsoleerd. Toch lukte het Daan en Tycho steeds weer de bal naar voren te werken. Freek liep op het middenveld alle gaten dicht en via Stijn en Fimme over de zijkanten konden we toch naar voren. Halverwege de eerste helft maakte Tijmen de 2-0. Zouaven kwam terug en een schot van afstand stuitte over Luc heen het doel in. Gelukkig gingen we goed door en maakte Freek na een mooi opgezette aanval met Fimme en Tim de 3-1.

Na de rust zag de wedstrijd er ineens heel anders uit. Zouaven, had een andere opstelling, speelde veel beter en wij lieten ons terugdringen. We vergaten de vleugelspelers te dekken, speelden rommelig en zo kwam Zouaven tot een schot op doel. In eerste instantie redde Luc, maar in de rebound volgde alsnog een tegengoal. Met de 3-2 voorsprong werd het zo billen knijpend spannend en Zouaven vocht zich terug in de wedstrijd. Gelukkig hield Daan achterin goed stand, verdedigden we allemaal actief bij hoekschoppen en langzaam trokken we de wedstrijd weer naar ons toe. Er volgden kansen van Tim, Freek, Tijmen en Fimme, net naast, zijnet, op de lat en op de paal maar een doelpunt kwam er niet. Ook Zouaven schoot er 1 nog hard op de lat, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter lekker op tijd af en was de verdiende 3-2 winst in de pocket.

X