DTS JO9-4M Droomstart Toptalenten

DTS JO9-4M Droomstart Toptalenten

Droomstart Toptalenten

De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd een beetje een graadmeter. Hoe zijn de toptalenten uit die donkere periode gekomen, hoe staan de koppies, zijn de benen sterk, zijn de supporters er nog?

Er was in de winterstop door het slechte weer niet heel veel getraind maar soms lijkt dat een prima effect te hebben. Deze groep is nieuw, gretig en talentvol dus de keren dat er wel getraind kon worden was het gelijk volle bak en geen half werk. Altijd lekker voor een trainer.

Deze zaterdag was dan eindelijk de eerste wedstrijd op vers gras. Afgelopen week voor het eerst weer 2x getraind. Daarin werd geconcentreerd getraind en was al duidelijk dat de DTS-toppers gebrand waren op een goed resultaat vandaag. Ingedeeld in een poule met ook nieuwe teams zou het een meer gelijkwaardigere strijd worden dan in het najaar, zo werd ons gezegd. De coaches en de massaal meegereisde supporters waren erg benieuwd. De wedstrijd was in en tegen Wieringermeer.

Na de toss mocht de thuisploeg beginnen. DTS ging er gelijk vol gas in zoals afgesproken en overrompelde de tegenstander. Na een korte een-twee was het Lieke die de score opende. Met een fantastische schuiver liet ze keeper kansloos. En dat alles in de eerste minuut! Dit beloofde wat. En dat was ook zo. In een rap tempo werd de score opgevoerd. Het was duidelijk een ongelijke strijd tussen de toptalenten en Wieringermeer. Onder aanvoering van Esme was DTS agressiever naar de bal toe en leek het voor de rust al op een doelpuntenfestijn af te stevenen. Met schitterende solo’s prikte Esme maar liefst 5x raak. Nu kon er gewerkt worden aan het samenspel en het overspelen. En dat gebeurde ook. Robin controleerde als vanouds de achterhoede, Lindy werkte en zwoegde op het middenveld en neutraliseerde de tegenstander. In de voorhoede was het prijsschieten maar er werd ook prima overgespeeld. Jezz werd vrij gespeeld en wist met een strakke pegel de 4-0 op het bord te zetten. Ook Roselin liet zien dat ze in een bloedvorm uit de winterstop is gekomen. Met maar liefst 4 geweldige doelpunten gaf ze haar visitekaartje af.

Met de rust stond de score reeds op 11-0, in het voordeel van DTS! Ongekende luxe, en de sociale media raakte al enigszins overbelast door dit nieuws. In de kleedkamer werd door de coaches van DTS erop gehamerd dat het geen massale slachtpartij moest worden. Dat zou niet leuk zijn en de meiden weten hoe dat zelf voelt. Met mooi voetbal en de tegenstander iets minder onder druk zetten zou de tweede helft gespeeld worden. Na de thee bleek dat de toptalenten ook deze opdracht goed begrepen hadden. Het veld werd goed breed gehouden en de linies goed bezet. De teugels werden iets gevierd zodat Wieringermeer wat ruimte kreeg om ook aan te vallen. Doelpunten weggeven was natuurlijk een stapje te ver voor de meiden en gebeurde dan ook niet.

Met de zekere winst op zak werd er frivool gevoetbald en werd de score-drang in toom gehouden.

Saar had de eerste helft op doel gestaan en stond te trappelen om ook haar naam op het scorebord te zetten. Na een paar prachtige solo’s lukte dit ook en ging ze door met het spelen in het teambelang. Met haar kwaliteiten wist ze perfect het spel te verleggen. Luna beloonde zichzelf met een superfraai doelpunt. De hele wedstrijd duels uitvechtend op het middenveld en met steekpasses strooiend, prachtig om te zien.

Roos, onze nieuwste toptalent, bleek een prima bliksemafleider en schuwt ook de duels niet. Af en toe nog wat onwennig maar de gretigheid spat er vanaf.

De eindstand was 14-0 en zet de verwachtingen gelijk hoog voor de komende wedstrijden. Maar laten we maar normaal doen, wel natuurlijk genieten van deze droomstart en deze week weer lekker trainen!

X