DTS JO9-4M laten weer fenomenaal voetbal zien!

DTS JO9-4M laten weer fenomenaal voetbal zien!
Datum  26 november 2016
Thuisteam s.v. DTS JO9-4M
Uitteam Foresters de JO9-5
Uitslag 0 – 4

Meiden laten weer fenomenaal voetbal zien!

Vandaag stond weer de Foresters uit Heiloo op het menu van de toptalenten van DTS. We hadden de eerste competitiewedstrijd ook al tegen ze gespeeld en met enige hulp werd dat een nipte verliespartij. Toen was de enorme potentie van dit team vol supertoppers al duidelijk. Het zou vandaag ook duidelijk worden hoeveel vooruitgang er de afgelopen weken is geboekt. Mede hierom was het ook al vroeg druk langs de lijn, ondanks dat de temperatuur rond het vriespunt bleef kleven.
De meiden werkten gedisciplineerd hun warming-up af. De talenten waren gretig, erg gretig. De laatste wedstrijd was uit geweest en net aan verloren, nu wilden ze graag aan het thuispubliek laten zien dat het geen bevlieging was geweest.
Het eerste fluitsignaal klonk en er werd gelijk vol gas gegeven door de toppers van F4. Jezz en Luna heersten over het middenveld en gaven niets toe. Het was duidelijk, dit zou geen makkelijk ochtendje worden voor de Foresters. Anika sneed met haar slimme loopacties vaak de pas af voor de tegenstander en smoorde veel aanvallen in de kiem. Foresters had wel een veldoverwicht maar wist dit ver in de eerste helft niet te verzilveren. Het centrale verdedigingsduo Esmee en Robin zorgden er voor dat er geen doorkomen aan was voor de tegenstander. Meedogenloos werd er ingegrepen. Sterk keeperswerk van Saar kon veel kansen neutraliseren maar helaas vielen er toch twee goals. Met een 2-0 stand werd er van helft gewisseld. Het mocht dan wel 2-0 staan, het was duidelijk dat er nog niets was beslist. Afgesproken was het accent meer op de aanval te leggen en meer via de flanken te spelen. Daar lagen de mogelijkheden. Zo gezegd zo gedaan. Rosalyn, altijd solide spelend en met een sterk schot ging meer in de aanval spelen. Het resulteerde in een aantal schitterende uitbraken. Saar hielp daarbij. Saar had gewisseld met Lieke van keepersplek. Op het veld en op doel was dit niet merkbaar. Altijd lekker voor de coaches topspelers te hebben die vrijwel moeiteloos multi-inzetbaar zijn. DTS geen moeite had met het veldspel, schitterend werd vaak de vrije man gevonden. Helaas wordt er nog een scorende spits gezocht en wordt het fraaie tikkie-takkie voetbal te weinig beloond. Foresters had dat minder, en wist toch nog 2x te scoren in de tweede helft.
Ondanks het 4-0 verlies zien de coaches het team meer en meer groeien. De grote verliespartijen zijn er inmiddels uit en de volgende stap is aan het eigen doelsaldo gaan werken. Maar dat kan op deze manier nooit meer lang duren. Klasse weer meiden!

X