DTS JO9-4M Spektakelstuk aan de Oeverzegge!

DTS JO9-4M Spektakelstuk aan de Oeverzegge!
Datum  3 december 2016
Thuisteam s.v. DTS JO9-4M
Uitteam Jong Holland JO9-5M
Uitslag 1 – 3

Spektakelstuk aan de Oeverzegge!

Alle pepernoten en kadootjes waren uit de voetbalschoenen gehaald om weer lekker te gaan knallen op eigen terrein. Tegenstander was Jong Holland. De afgelopen keer was dit een nek aan nek race geworden waarbij Jong Holland ternauwernood de punten wist binnen te halen. Met deze wetenschap hadden de toptalenten er veel zin in vandaag. Geconcentreerd werden de rondootjes in de warming up afgewerkt, de meiden waren er helemaal klaar voor. De coach van Jong Holland had dit ook gezien en vroeg voor de wedstrijd al of het goed was of ze met een mannetje meer konden starten. Prima, natuurlijk geen probleem voor ons. Met een sublieme veldbezetting van onze kant zou dat weinig uitmaken voor ons.
Het eerste fluitsignaal klonk van de scheidsrechter. Die de hele wedstrijd prima objectief floot en het spel in hele goede banen leidde, in de geest van de wedstrijd zullen we maar zeggen.
Jong Holland bleek toch met een extra speler de boel goed vast te zetten op de helft van DTS. De toppers kwamen moeizaam onder de druk uit. Maar als dat gebeurde was het gelijk levensgevaarlijk. Met Annika op links werd er diverse keren de diepte gezocht helaas nog zonder resultaat. Maar dat kon niet lang meer uitblijven. Halverwege de eerste helft werd Esmee gelanceerd middels een perfecte dieptepass van Lieke. Dwars door de linies heen op de stropdas. Esmee wist daar wel raad mee en na het perfect uitspelen van de directe tegenstander was slechts nog de keeper een obstakel. Esmee bleef boelkloedig en de keeper werd slechts een pion, 1-0 !!!!!!!
Op het veld en langs de lijn ging het los. De massaal toegestroomde supporters vielen elkaar in de armen van vreugde. Later die dag hoorde ik dat de vraag van LSVV was gekomen of dat er al een vroegtijdig kampioenschap te vieren was bij DTS. Nee hoor, voor het eerst in het bestaan van F4 stond er een voorsprong op het bord, en een terechte voorsprong!
Nu was het zaak deze vast te houden en dat zou allesbehalve een makkie zijn. Jong Holland deed er nog maar eens een schepje bovenop en zette DTS onder grote druk. Het werd een kwestie van overleven, in ieder geval tot aan de rust. Lindy stond op doel en dat was maar goed ook. Met weergaloze reddingen hield ze het doel schoon. Het werd langzaamaan een slijtageslag. Alle zeilen werden bijgezet en de toptalenten werden gezamenlijk een onneembare vesting, een hecht team. Luna ging door zoals nooit tevoren op het middenveld. Opgeven was geen optie.
Ditzelfde gold voor Femke die links en rechts de gaatjes dichtliep en waar het kon toch ook nog druk zette naar voren. Ook Jezz zette door, ging geen enkel duel meer uit de weg. De supporters langs de kant hadden het ook niet meer. Het rustsignaal klonk en het leek of er al gewonnen was maar er was nog een lange tweede helft te gaan.
Na de verzorging in de rust kwamen de toptalenten weer als nieuw het veld op. Er zou gewonnen worden, hoe dan ook. Helaas bleek al snel het fysieke verschil toch te groot. Jong Holland was toch gemiddeld weer meer dan een kop groter. En ondanks het surplus aan techniek dat DTS liet zien wist Jong Holland toch door te drukken en de stand gelijk te trekken. Nog niets aan de hand, met Saar in de voorhoede zou DTS snel weer afstand kunnen nemen. Maar helaas lukte het niet. Jong Holland zette alles in om Saar maar te kunnen stoppen zo gevaarlijk was ze.
Met Robin in de achterhoede bleef het erg lastig voor Jong Holland om de bal dat laatste zetje te kunnen geven. En met aantal prachtige rushes langs de zijlijn verraste ze vriend en vijand. Roselin stond de tweede helft op doel. Ook weer een slot op de deur en met ijzersterk keeperswerk behoedde ze DTS voor erger. Want helaas vloeiden de krachten toch langzaam weg bij onze toppers. Met een eindstand van 1-3 in het voordeel van Jong Holland is de beste prestatie tot nu toe neergezet. Fantastisch gedaan meiden!!!

X