DTS JO9-4M Toptalenten DTS alleen te stoppen door noodrem!

DTS JO9-4M Toptalenten DTS alleen te stoppen door noodrem!

Toptalenten DTS alleen te stoppen door noodrem!

Vandaag was de tegenstander VZV uit ’t Veld. Met de allereerste oefenwedstrijd tegen VZV nog in ons achterhoofd waarin we nipt verloren was het nu natuurlijk een uitdaging om die vergissing recht te zetten. Afgelopen week was er weer spatzuiver getraind in heerlijk weer. Tel daarbij een volle opkomst bij en je kon de overwinning al bijna ruiken zo gretig waren de toppers. Sinds deze week is de trainingsstaf uitgebreid met een techniektrainer. Multitalent en voormalig balgoochelaar Daan neemt, op donderdag, de meiden in groepjes apart om de fijne kneepjes te leren. Een welkome aanvulling!

De toppers stonden al vroeg op het veld vandaag om goed uitgebreid warm te lopen. VZV liet op zich wachten om pas op het laatste moment te verschijnen. Duidelijk was waarom; een compleet jongens 11tal verscheen uit de kleedkamer. De meiden waren eventjes onder de indruk maar dat duurde niet lang. We zouden die jongetjes eens een poepie laten ruiken.

Onder luid gejuich van de vele supporters trapte DTS af en gooide gelijk de beuk erin. Het werd zoals verwacht, een fysieke strijd. Saar vocht voor wat ze waard was en gaf vele slimme steekpasses naar de voorhoede. Daar stond Roos om met een onnavolgbare schijnbeweging haar directe tegenstander in een standbeeld te veranderen. Helaas lukte het nog niet met het vervolg. Maar het eerste deel van de eerste helft was het gelijk opgaande wedstrijd. Dit waren de jongetjes duidelijk niet gewend, zo veel tegenstand. Met een uitstekende veldbezetting van DTS werden de krachten goed verdeeld en waar nodig maximaal ingezet. Jezz heerste over het middenveld en samen met Anika liet ze heerlijk het balletje rondgaan over de gehele linie.

Toch werd DTS langzaamaan naar achteren gedrukt. Maar gelukkig was daar altijd nog Robin en Femke die het achterin keurig droog hielden. Het lukte VZV maar niet om langs die last line of defense te komen. Met een onhoudbaar afstandsschot werd de ban dan toch gebroken. Luna stond de eerste helft op doel en deed dat zeer verdienstelijk. Maar hier had zelfs van der Sar moeite mee gehad. Met 0-1 op het scorebord zocht DTS meer en meer de aanval op. Dat bracht natuurlijk meer risico’s achterin op. Helaas liep de score dan ook op in het voordeel van VZV. Met 0-4 werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter het rustsignaal gegeven. 0-4, maar dit was niet te zien in het veldoverwicht en de tweede helft zou er nog van alles kunnen gebeuren.

In de tweede helft was het veldoverwicht wederom voor de DTS toptalenten. Slecht sporadisch wist VZV nog de helft van DTS te vinden. Helaas was dit wel vaak raak. Er waren een paar spelers met een hard schot vanuit de tweede lijn. Onhoudbaar voor de keeper.

Verder stond de verdediging van DTS weer als een huis. Lindy gaf geen krimp en was haast onpasseerbaar. Vanaf links werd de bal prachtig de bal in de diepte gespeeld door Lieke. Hiermee werd tweetrapsraket Roselin gelanceerd die voor een 100% zekere goal ging richting het doel van VZV. Met een wanhoopspoging van de laatste man van VZV werd dit echter verhinderd. Bruut werd Roselin net buiten het doelgebied tot stoppen gebracht.

De direct vrije schop was een klusje voor Esme, die de hele wedstrijd ook weer puik speelde. Heel het team van VZV ging op de doellijn staan maar dat maakte Esme niet uit. Met haar rechter werd de bal richting de rechterkruising gedirigeerd. Wederom werd door VZV aan de noodrem getrokken, dit keer een handsbal. De scheidsrechter kon hier niets anders dan een penalty voor geven.

Afgeleid door de tegenstander, en het uitzinnige publiek wist Roselin deze buitenkans helaas niet te verzilveren.

De moed zakte echter niet in de schoenen bij deze toppers van DTS. Natuurlijk niet, gewoon stug doorgaan op zoek naar het doelpunt en het publiek vermaken. Meer en meer komt er spel in bij de meiden, zijn ze minder schuchter en worden meer duels gewonnen. Zelfs vandaag van de jongens van VZV. Niet gewonnen vandaag, maar wel prachtig spel en schitterende acties! Let maar op, het komt eraan!

X