Foresters de JO9-5 – DTS JO9-4M, Geweldig debuut gloedjenieuw F-team

Foresters de JO9-5 – DTS JO9-4M, Geweldig debuut gloedjenieuw F-team
Datum 10 september 2016
Thuisteam Foresters de JO9-5
Uitteam DTS JO9-4M
Uitslag 2 – 1

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. In Oudkarspel ging al een paar weken eigenlijk nergens anders over. Het gonsde van de geruchten. Het zal toch niet waar zijn, is het echt? Klopt het dat DTS een nieuw zeer talentvol team bij elkaar heeft weten te zetten?!? En wie zitten er dan in. Namen gingen over het web, in forums werd er druk gespeculeerd, wie wel, wie niet. Is het team al compleet? Jonge gretige honden, toptalenten, nieuwe ontdekkingen, allemaal kreten die de afgelopen weken te horen waren op de velden van DTS.

De oefenwedstrijd van vorige week liet al zien dat dit nieuwe F-team ontzettend veel potentie heeft. Een groeibriljant in wording. Weliswaar werd er toen verloren maar dat is natuurlijk totaal onbelangrijk. Plezier en teamspirit staan voorop, dan komt de rest vanzelf. Zeker met de grote hoeveelheid talent die aanwezig is in deze huidige selectie.

Met een smalle basis van 6 toptalenten aangevuld met een topkeeper werd er afgereisd richting Foresters in Heiloo. Er stond een behoorlijke klus voor de boeg, want zonder wissels kon het nog weleens een uitputtingsslag gaan worden. Dat wetende werd de tactiek erop afgestemd. De opdracht was simpel; de bal tegenhouden en zo snel en ver mogelijk naar voren schieten. Dat begreep iedereen en zo ging de F4 van start. De toss werd gewonnen en konden we gelijk druk zetten na het eerste fluitsignaal.

De eerste aanvallen werden opgezet en via een prachtige combinatie tussen Luna en Lindie was de eerste kans voor DTS. Helaas nog geen score, maar dat kon nooit lang uitblijven. Maar Foresters was natuurlijk geen zwak team en kwam regelmatig dicht bij het doel van Wout. Gelukkig stond de verdediging van DTS ijzersterk en lieten niets heel van aspiraties van de tegenstander. Femke was een regelrecht obstakel en met gevaar voor eigen leven werd de strijd aangegaan. Samen met Saar vormde ze het hart van onze verdediging. Saar die als een echte achterste man acteerde zorgde ervoor dat Foresters minimaal op doel kon schieten. Mocht dat wel een keer gebeuren dan was daar altijd nog Wout. Voor deze keer een gelegenheidskeeper maar hield regelmatig het sterrenteam in de wedstrijd met z’n reddingen.

Met de rust stond het 0-0, en eerlijk gezegd had Foresters wel een veldoverwicht. Daarom was het nog knapper van de toptalenten dat het nog steeds een brilstand was. Zonder wissels zo een strijd leveren, erg knap. In de kleedkamer werd afgesproken dat we de tweede helft vol op de aanval zouden gaan. Alles voor dat eerste doelpunt. Achterin stond het goed en dus kon er meer risico genomen worden.

Esmee ging in de punt van de aanval spelen, loerend op de kansen. En de kansen die kwamen. Met het zonnetje in de rug en de orkaan van geluid van de meegereisde supporters kreeg DTS vleugels. Robin was de stofzuiger op het middenveld en bleef maar jagen. Dit gaf ruimte voor de rest. Met een verre uittrap richting Esmee werd Foresters verrast. Met een magnifieke solo vanuit het midden bekroonde Esmee zichzelf en het team voor het harde werken; 1-0!!

De DTS-fans werd uitzinnig van vreugde. Foresters stond er ietwat verloren bij. Met nog 10 minuten te spelen werd het langzaam een uitputtingsslag aan beide zijden. Het spel werd ontregeld door een paar overtredingen. De 1-1 kwam hier dan ook uit voort. De toptalenten dachten aan een zuivere overtreding op onze topscoorder maar de scheidsrechter liet doorgaan.

Maar ja, jammer dan, fair play en plezier daar gaat het om.

Met nog een paar minuten op de klok leken de toptalenten een gelijkspel uit de strijd te slepen. Met een onverwachts vlammend schot besliste Foresters echter wedstrijd op 2-1. Dit was gezien het spelbeeld ook wel een terechte eindstand.

Het was geweldig om te zien, dat het team bleef gaan en bleef strijden tot het allerlaatste moment.

Klasse gespeeld meiden, op naar de volgende wedstrijd!

X