KFC JO9-6M – s.v. DTS JO9-4M, toptalenten vol in de aanval!

KFC JO9-6M – s.v. DTS JO9-4M, toptalenten vol in de aanval!
Datum  1 oktober 2016
Thuisteam KFC JO9-6M
Uitteam DTS JO9-4M
Uitslag 3 – 0

Toptalenten vol in de aanval!

Krant moest nog bezorgd worden toen het wekkertje afliep bij de toptalenten van DTS. Vroeg naar bed gegaan de vorige avond zoals het hoort, waren ze er allemaal klaar voor. Klaar voor weer een topwedstrijd. Afgelopen donderdag was er nog een clinic geregeld door twee specialisten. Wat dit oplevert zou vandaag wel blijken.

Tegenstander dit keer was Koog aan de Zaan. Niet te onderschatten, zeker niet toen de tegenstander het veld betrad. Deze keer niet 1, maar minimaal 2 koppen groter. Dit werd, zo gezegd, een uitdaging.

We hadden gelukkig onze eigen bal en eigen scheidsrechter mee genomen en mochten die ook inzetten. Daar zouden ze spijt van krijgen. De toss werd gewonnen en zo mocht DTS beginnen. En hoe Er werd vol op de aanval gespeeld. De tegenstander werd overrompeld door deze wervelwind van aanvallen. Roos demarreerde over rechts, passeerde twee man en verzuimde helaas de 1-0 binnen te schieten. Maar de toon was gezet. Koog aan de Zaan kwam er maar mondjesmaat aan te pas. De keren dat ze vlakbij het doel van DTS kwamen was daar altijd nog Esme, voor de duvel niet bang en dus zeker niet voor de reuzen van de tegenstander. Vakkundig werd de bal onderschept en door gepast naar de aanval.

De meegereisde supporters voelden aan dat hier iets moois stond aan te gebeuren en begonnen zich al meer te roeren. Het zal toch niet…..

De volgende aanval kans kwam eraan. Via Luna die vanaf het middenveld de bal over rechts de diepte in speelde naar Lieke die de kortste weg naar het doel koos. Met een geweldig schot leek de 1-0 zeker maar helaas was de keeper toch nog een obstakel.

Vlak voor rust kwam Koog aan de Zaan dan toch nog op voorsprong, via een van de weinig aanvallen met een mazzelgoaltje als beloning.

Maar wat een strijd en prachtig voetbal lieten de toppers van DTS zien vandaag. Per wedstrijd zo veel vooruitgang en beter. In de kleedkamer was de sfeer dan ook prima. Saar, die een prima eerste helft keepte, ging in de punt van de aanval spelen. Lieke nam het keepersshirt over en maakte zo haar debuut op doel. Het werd een sensatie.

Na rust was het een stuk drukker rondom het veld geworden. Vanaf de diverse velden waren toeschouwers en scouts richting onze wedstrijd gegaan. Zo veel talent.

Het voetbal ging in hetzelfde tempo door. Met hoge snelheid werd de ene na de andere aanval uitgevoerd. Femke verdeelde goed het spel en met Robin heersten ze over het middenveld. Jezz liet zich gelden als verdediger en was een niet te nemen obstakel.

Lindie liet zich ook meer inzakken en is de meester in bal afpakken. Super nuttig en super lastig voor de tegenstander.

Diep in de tweede helft werd toch het fysieke verschil tussen de ploegen merkbaar. DTS moest nog een paar tegendoelpunten incasseren, maar het spel, en de (neutrale) toeschouwers waren voor de toptalenten. De prima fluitende scheidsrechter floot voor de laatste keer en moe gestreden namen de toppers het applaus vanaf de kant in ontvangst. Wonderbaarlijk genoeg geen doelpunten voor DTS deze keer, maar dat was vooral pech.

Op naar de volgende wedstrijd, klasse weer meiden!

X