s.v. DTS JO11-3 – Sint Boys JO11-1, topper tegen Sint Boys

s.v. DTS JO11-3 – Sint Boys JO11-1, topper tegen Sint Boys
Datum  29 oktober 2016
Thuisteam s.v. DTS JO11-3
Uitteam Sint Boys JO11-1
Uitslag 5 – 2

29 oktober 2016 Topper DTS JO11-3 tegen Sint Boys JO11-1

Na de successen van de afgelopen weken had iedereen weer enorm veel zin om te scoren tegen Sint Boys, de sportieve nummer 2 van de competitie. De geoefende blikken van de harde kern schatten in dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn, maar dat we zeker kansen zouden hebben.

Fimme begon voortvarend met een goede aanval over de zijkanten naar Tijmen en het niveau was hoog. Vooral op de momenten dat er snel werd overgespeeld, waren we gevaarlijk. We lieten ons imponeren door de lengte en breedte van een aantal tegenspelers, waardoor we er niet meteen volop ingingen, maar technisch konden we ze prima hebben.

De voorzetten van Tijmen vanaf de zijkant belandden helaas een paar keer in de handen van de keeper, waardoor Fimme en Freek niet bereikt werden en we niet tot scoren kwamen. We lieten ons toen een beetje inzakken en meteen zag je Sint Boys in de wedstrijd komen. Zo kwamen zij dan ook op een 1-0 voorsprong.

Gelukkig herpakten we ons en uiteindelijk was het Fimme die op eigen kracht de gelijkmaker maakte. Het bleef erg spannend en ook Sint Boys kreeg kansen om aan te vallen. Maar Pieter stond achterin goed op zijn plek en zorgde met een paar harde schoten naar voren dat deze aanvallen meteen werden omgezet in een kans voor ons. Daarnaast hadden we ook een beetje mazzel dat het schot van de spits, die helemaal alleen op Luc afkwam, niet in het doel belandde.

Het harde werken van Tycho en Daan achterin zorgde ervoor dat Sint Boys zich liet terugzakken en ook conditioneel kregen ze het zwaar. Dat creëerde duidelijk meer kansen voor ons, waarbij Tim de bal weer op de juiste momenten naar de juiste spelers wist door te tikken. Ook Stijn kreeg meer ruimte en dus kansen. In deze fase van de wedstrijd zag je duidelijk het veel geoefende tik-tak-boem voetbal terug. Dat werd vlak voor het einde van de eerste helft beloond met een doelpunt. Na twee harde schoten van Freek, die werden gestopt door de goed spelende keeper, schoot de verdediger van Sint Boys de bal in eigen doel. Even was er nog de vrees dat dit doelpunt, net als in de vorige wedstrijd, onterecht zou worden afgekeurd, omdat de keeper lag door de harde schoten van Freek dubbelgeklapt op het veld lag. Maar daar was geen sprake van en met een verdiende 2-1 voorsprong was het rust.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Fimme na een prima aanval en wederom een goede tik-tak-boem combinatie de 3-1 binnen schoot. Toch bleef het spannend en hadden we ook weer geluk met een paar schoten van Sint Boys op de lat, en naast. Het werd wel duidelijk dat we prima met aanvallende standaardsituaties kunnen omgaan, want er volgden 2 doelpunten uit door Tim genomen hoekschoppen. Een daarvan werd gescoord door Tijmen, die al jodelend terugliep naar de middenstip. Deels van vreugde en deels omdat hij de bal op een wel heel bijzondere manier het doel in wist te werken. De andere hoekschop werd prima binnen geschoten door Fimme. De frustratie van Sint Boys, die tot nu toe geen wedstrijd hebben verloren, werd groter en gelukkig wisten Daan, Pieter en Tycho achterin de aanvallers goed te pareren en stond Luc lekker te keepen. Helaas lukte het Sint Boys wel om een kans met een prima schot van afstand binnen te schieten, waardoor de spanning vooral langs de kant weer behoorlijk toenam.

Maar ook aan de kant van Sint Boys ontstond weer meer ruimte, waar ook Stijn, Freek en Tijmen goed gebruik van maakten. Er volgden veel schoten op doel, maar de keeper was goed. Uiteindelijk rolde een zacht balletje van Tijmen toch over de achterlijn en konden we deze wedstrijd vol spanning afsluiten met een 5-2 voorsprong.

X