s.v. DTS JO9:4M – Victoria O JO9-5M, scoren in de eerste thuiswedstrijd

s.v. DTS JO9:4M – Victoria O JO9-5M, scoren in de eerste thuiswedstrijd
Datum 24 september 2016
Thuisteam DTS JO9-4M
Uitteam Vicroria O JO9-5M
Uitslag 1 – 15

Toptalenten scoren in de eerste thuiswedstrijd in een strakke pot voetbal!

Deze zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De nieuwe toptalenten van DTS zouden dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd spelen. Aanvankelijk was de wedstrijd op het C-veld gepland maar in de loop van de week besloot het bestuur de veld indeling overhoop te gooien en werden de meiden gepland prominent op het A-veld. Er was een ware run op kaarten in de voorverkoop geweest en nu konden ook de tribuneplaatsen benut worden. Voor sommige teams zou dit zorgen voor extra druk maar aan de toppers viel dit niet te zien. Er was dan ook goed getraind op nieuwe varianten en spelsituaties. Dit gaf vertrouwen.

Voordat het mooie sportpark vol liep met supporters was het team al reeds binnen, bezig met de laatste voorbereidingen. Er was na afloop nog een meet and greet gepland met de pers en supporters en tijd voor foto’s. Een druk programma dus.

Om klokslag negen uur was het dan eindelijk tijd voor de aftrap. In schitterende nieuwe tenues ging de wedstrijd tegen Victoria O van start en hoe. Vanaf het begin werd er vol overgave gestreden. Annika ging er vol voor en liet niet met zich sollen. Datzelfde gold voor Lindie. Met de werklust van een paard was ze overal op het veld te vinden.

Net als de vorige wedstrijd was ook hier de tegenstander meer ervaren en gemiddeld groter maar dat maakt deze toptalenten niets uit. Het duurde dan ook even voordat Victoria O het kleine veldoverwicht wist om te zetten in doelpunten. Met man en macht verdedigde DTS het fort. Aanvallen van Victoria O werden in een vroeg stadium al onderschept en anders gereduceerd tot slechts een corner. Met Lieke bij de eerste paal en Femke bij de tweede, en de rest goed in positie werden deze corners slechts formaliteiten. Saar verdedigde het doel als Piet Schrijvers in z’n beste jaren. Met handen, voeten en neus hield ze de ballen tegen. Slechts met grote moeite en werkelijk onhoudbare ballen wist Victoria O te scoren.

Ondertussen was het ook aan de andere kant van het veld waar DTS zich liet gelden. Met een goede snelle counter wist Jezz zich te ontdoen van de man op man verdediging en ging vol voor de score. Publiek uitzinnig, helaas stond de paal net in de weg. Geluk voor de tegenstander, pech voor de toptalenten maar wat een prachtige aanval. En dat was niet de enige aanval. DTS rook doelpunten en meer aanvallen volgden. Luna gaf een slimme steekbal op Femke die vervolgens met een diepe bal over de verdediging van Victoria O Lieke wist te bereiken. De keeper redde ternauwernood.

Vervolgens was het tijd voor de rust, maar doelpunten konden niet lang meer uitblijven. Ondertussen was het langs het veld wat onrustig geworden met het publiek en de fotografen. De perschef gaf aan dat het beter was om de meet and greet nu maar te doen. Zo gezegd zo gedaan. Lastige wedstrijd of niet, de meiden maken graag tijd voor hun supporters.

Hierna was het tijd voor het tweede deel van de wedstrijd. Het oorverdovende geluid van de tribune in de rug gaven de toppers vleugels. Esme had ondertussen de positie tussen de palen ingenomen en elimineerde alle mogelijke kansen van Victoria O. Om vervolgens snel het spel te hervatten met verre uittrappen. Via een mooie bal van Robin belandde de bal bij Rosalynn. Vanaf rechts werd een solo ingezet, de verdedigers werden pionnen en met een schitterend schot in de hoek was het een GOAL!

Publiek uitzinnig, en werden met moeite achter de boarding te houden.

Uiteindelijk was het toch Victoria O die aan het langste eind trok en de overwinning naar zich toe trok. Maar met het plezier, en werklust die de toptalenten lieten zien vandaag, kunnen meer doelpunten nooit lang meer uitblijven de komende wedstrijden. Top weer meiden!

X