VIOS JO11-4 – DTS JO11-3, Het team staat als een huis!

VIOS JO11-4 – DTS JO11-3, Het team staat als een huis!
Datum 3 september 2016
Thuisteam VIOS JO11 – 4
Uitteam DTS JO11 – 3
Uitslag 0 – 6

Na een heerlijke maar lange vakantie mochten we eindelijk weer het veld op. Een ongewijzigde samenstelling, met een nieuwe wat onwennige naam. Iedereen had er zin in en de supporter schare was weer groot. Het weer zat mee en we speelden op een mooie tijd dicht in de buurt. Alle ingrediënten voor een lekker partijtje voetbal. Daarnaast was Ed jarig en hij wilde graag getrakteerd worden op veel doelpunten voor DTS.

Het fluitsignaal klonk en iedereen stond op zijn plek. Vanaf het begin hadden wij het spel onder controle en was de druk op Vios groot. Er werd prima overgespeeld en de aanvallen werden goed van achteruit en langs de flanken opgezet. Ondanks dat duurde het lang voor het eerste doelpunt viel. Na zo’n lange zomerstop was de scherpte nog niet optimaal.

Maar de ballen kwamen steeds meer in de richting van het doel en het was Freek die het langverwachte en wel verdiende eerste doelpunt maakte. We bleven scherp en de paar keer dat de bal in de buurt van Luc kwam, had hij alles prima onder controle; hij had de bal klemvast of tikte hem met zijn vingertoppen over de lat.

Pieter en Tycho deden prima hun werk achterin en werkten de bal al weer snel naar voren. Na weer een mooie aanval kwam de bal bij Fimme terecht, die de 2-0 binnenschoot. Met deze stand gingen we de rust in, met het gevoel dat er nog wel meer uit te slepen viel.

Ook in de tweede helft viel op dat iedereen goed op zijn plek stond. En als dat dreigde te verslappen, hielp een herinnering vanaf de zijlijn (“ BREED!!!” ) vrijwel direct en was iedereen weer in positie. Tim zorgde vanaf het middenveld voor een goede spelverdeling en prima voorzetten en gelukkig kwam bij Tijmen de scherpte weer terug. Hij maakte de 3-0 en ook 4-0 en daarmee was de winst veilig gesteld.

Ondanks dat de tegenstanders wat groter en forser waren, waren wij veel sneller en Daan ontweek met zichtbaar gemak 4 spelers achter elkaar op weg naar voren. Er waren wel af en toe wat botsingen, maar de tegenstanders bleven sportief en hielpen ons weer overeind.

Ook Stijn was goed op dreef vandaag en schoot, na wat eerdere pogingen gemist te hebben, de 5-0 binnen. Freek maakte het af met het zesde doelpunt en daarna vond de scheidsrechter het welletjes. We kunnen dan ook tevreden zijn met dit resultaat dat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden, al kan er aan de scherpte van de penalty’s nog wat gewerkt worden.

Heb je een leuk verslag geschreven van een voetbalwedstrijd of andere activiteiten bij DTS? Of heb je mooie actiefoto’s gemaakt van wedstrijden? Mail ze dan gerust naar de redactie. Samen kunnen we zoveel mogelijk updates geven over de laatste ontwikkelingen bij onze club s.v. DTS Heb jij andere tips, ideeën of suggesties voor de redactie? Mail ons dan op redactie@svdts.nl
X