Voetballen op kunstgras

Voetballen op kunstgras

Ook s.v. D.T.S. heeft de uitzending van Zembla over kunstgras gezien (woensdagavond 5 oktober j.l.) 

Uiteraard maakt s.v. D.T.S. zich zorgen over de mogelijke relatie tussen de rubber vulling van ons kunstgrasveld en gezondheidsklachten. Dit onderwerp is daarom uitgebreid besproken in de bestuursvergadering van dinsdag 11 oktober j.l.

Wij als vereniging hebben niet de kennis in huis om te oordelen over de gezondheidsrisico’s van het voetballen op kunstgras. Publicaties van organisaties zoals de KNVB, het RIVM en de gemeente(n) geven hier op dit moment eveneens onvoldoende duidelijkheid over.

De ontwikkelingen hieromtrent houden wij nauwlettend in de gaten. Zodra er meer duidelijkheid komt, zal s.v. D.T.S. indien nodig haar beleid hierop aanpassen. 

Als vereniging kiezen wij ervoor om de trainingen en wedstrijden ongewijzigd door te laten gaan. 

Voor de volledigheid hieronder de recente publicaties rond dit onderwerp van de KNVB en RIVM: 

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2016/Sporten_op_kunstgrasvelden

http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20861/rivm-presenteert-feiten-over-kunstgras-voor-het-nieuwe-jaar

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Milieu_Leefomgeving/Antwoorden_nav_van_vragen_na_uitzending_Zembla

http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20740/knvb-bevindingen-zembla-zorgvuldig-bekijken

Heb je een leuk verslag geschreven van een voetbalwedstrijd of andere activiteiten bij DTS? Of heb je mooie actiefoto’s gemaakt van wedstrijden? Mail ze dan gerust naar de redactie. Samen kunnen we zoveel mogelijk updates geven over de laatste ontwikkelingen bij onze club s.v. DTS Heb jij andere tips, ideeën of suggesties voor de redactie? Mail ons dan op redactie@svdts.nl
X