VVS 46 JO9-3M – s.v. DTS JO9-4M, Toptalenten krijgen geen loon naar werken

VVS 46 JO9-3M – s.v. DTS JO9-4M, Toptalenten krijgen geen loon naar werken
Datum 10 september 2016
Thuisteam VVS JO9-3M
Uitteam DTS JO9-4M
Uitslag 18 – 0

Met een compleet elftal supertalenten werd er afgereisd richting VVS in Spanbroek. De afgelopen week was er, ondanks de hitte, prima getraind. De gretigheid spatte er dan ook vanaf. De koppies stonden goed, de haren waren opgebonden en de oorbellen waren afgeplakt. Niets een lekker potje voetballen in de weg staan.

Bij aankomst op het veld was gelijk al te zien dat winnen een lastige opgave zou worden. De tegenstander was gemiddeld niet 1, maar 1+ kop groter dan ons. Maar met de wetenschap dat Barcelona ook veel kleine spelers in het team heeft gingen de meiden van start.

Onder de toptalenten maakten diverse speelsters hun debuut en deden dat meer dan uitstekend. Lieke en Rosalynn, gingen er vol in, en gaven gelijk hun visitekaartje af. Ook Anika is nog een ruwe diamant waar het talent vanaf spat.

VVS mocht beginnen en deed dat voortvarend. Snel keken de toppers van DTS tegen een achterstand aan die helaas niet meer goed gemaakt kon worden. Maar dat is in deze fase waarin het team zit, ook niet zo belangrijk. Saar, die prima reddingen verrichte de eerste helft op doel, dacht daar misschien anders over. Het tekent de wil om te winnen, en dat komt vanzelf. Esmee stond als achterste man, fantastisch te verdedigen en verdeelde het spel van achteruit naar de flanken. Daar stonden Luna en Lindie om de bal verder naar spelen. Middels meerdere kapbewegingen werd de tegenstander tot pionnen gedegradeerd.

Met de rust was de achterstand reeds opgelopen tot 7-0. Er werd dan ook afgesproken ons niet meer op de stand van het scorebord te concentreren maar alvast wat nieuwe spelvarianten uit te proberen. Zo gezegd zo gedaan. Dit pakte goed uit. VVS kwam nog maar sporadisch in de buurt van het doel. En met Jezz op doel werd het sowieso een lastig verhaal om te scoren. Met alles behalve haar handen roste ze de ballen uit het doel. De vele meegereisde supporters konden deze acties zeer waarderen. Femke en Robin stonden verdedigend weer hun mannetje. Op het middenveld een zeer sterk blok die ook samen diverse aanvallen inleidde.

Met een nieuwe variant op het kluitjes-systeem werd het VVS erg lastig gemaakt. Aanvallend was het voor de toptalenten wel lastig om een vuist te kunnen maken tegen de fysiek sterkere tegenstander.Toch waren er mogelijkheden. Door de linies kort op elkaar te houden wist DTS snel te schakelen van verdediging naar aanval. Helaas nog zonder resultaat maar dit kan nooit lang meer uitblijven.

Met weer een wedstrijd ervaring rijker werden de strafschoppen na afloop makkelijk gewonnen door DTS.

Lekker gespeeld weer meiden, top gedaan!

X